Nederlandse biografie

Het Lazarus String Quartet werd in 2007 opgericht door studenten aan de University of Canterbury in Nieuw-Zeeland. Na het winnen van de “ROSL Arts/Pettman Competition” verhuisde het kwartet naar Duitsland. Het kwartet studeerde van 2012 tot 2016 het prestigieuze kamermuziek programma aan de “Hochschule für Musik, Theater und Medien” in Hannover bij Oliver Wille.

Het Lazarus String Quartet behaalde veel succes met hun concertreizen door Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en Duitsland. Ze zijn een graag geziene gast bij festiavals als “The Edinburgh Fringe Festifal” (Schotland), The Budleigh Salterton Festifal” (Engeland), “Musikwoche Hitzaeker”, “Heidelberger Frühling” (Duitsland) en “Chamber Music New Zealand Encompass” (Nieuw-Zeeland).

Sinds 2012 is het kwartet onderdeel van “ProQuartet”. Een organisatie die jonge kwartetten ondersteunt door middel van masterclasses, festivals en concerten door heel Frankrijk. In 2013 debuteerde het kwartet in de “Salle Gaveau” te Parijs waar ze de première van een stuk van Arnold Schoenberg voor kwartet en zang speelde.

Op dit moment heeft het kwartet Berlijn als thuisbasis waar ze regelmatig gecoacht worden aan de “Hochschule für Musik Hans Eisler” door Eberhard Feltz.

© Lazarus String Quartet 2017