DATE: January 25, 2020
TIME: 8:15 pm
LOCATION: Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam, Netherlands
Cosy classics in Amsterdam January 25, 2020

Het Lazarus String Quartet is een jong ensemble uit de Berlijnse muziekscene met wortels in de hele wereld. Het ensemble werd opgericht in 2007 aan de Universiteit van Canterbury (Nieuw Zeeland). Zij boekten sindsdien talrijke successen op de internationale podia, zoals Martin in the Fields in Londen, muziekfestival de Edinburgh Fringe en de Heidelberger Frühling. Het kwartet wordt geprezen om het virtuoze gemak waar zij mee spelen, hun toegewijde performance, waarmee zij hun publiek altijd geanimeerd en geïnspireerd achterlaten.

De Japanse violiste Mayumi Kanagawa kreeg onder meer de hoogste onderscheiding bij de Long Thibaud Crespin competitie in Parijs (2028) en soleerde bij verschillende symfonie-orkesten. Zij heeft een uniek talent om haar liefde voor de muziek te communiceren en heeft een zeldzaam gemak in haar spel.

Jos Jonker studeerde onder meer aan de Musikhochschule Freiburg. Al heel jong was zij concertmeester bij twee top jeugdorkesten. Tegenwoordig is zij lid van de orkest academie van de Staatskapelle Berlijn, opgericht door Daniel Barenbaum. Zij bespeelt een Spirito Sorsana viool, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten fonds. Ze gebruikt een Sartory strijkstok die zij kocht met steun van de Stichting eigen Muziekinstrument en Ars Doniandi.

Alice Gott komt uit Nieuw Zeeland, zij speelde al cello op 5-jarige leeftijd, Na haar opleiding aan de universiteit van Canterbury ging ze naar de Hochschule für Musik in Detmold onder Xenia Jankovic. Zij is oprichtster van het Lazarus String Quartet en volgde het prestigieuze Quartet Masters program in Hannover en kreeg de eerste prijs van de Royal Overseas League Competition in 2010 als celliste van het Lazarus String Quartet.

Albin Uusijärvi studeerde aan de Berlijnse Hochschule für Musik “Hans Eissler” in Berlijn won in 2014 de Polar Star Prize in Zweden. Waarmee hij deel uitmaakte  van de Eurovisie Young Musicians met live optredens door heel Europa. Ook heeft hij opgetreden met het Zweedse Nationale jeugdorkest in de Verenigde Staten en India. Hij heeft het voorrecht te spelen op een altviool die speciaal voor hem gebouwd is met de steun van het Intrumenten fonds Per Welin. (2012).

Toegang €17,50, Stadspas en studenten €15,-

Bekijk concertprogramma >

Webern 5 Saetze

Beethoven String Quartet No. 10 “Harp” Op. 74

Haydn String Quartet

Op. 76 No. 5

Shostakovich Elegy and Polka

© Lazarus String Quartet 2017